Stark & Sårbar – Albumet

Tobbe är för mig både en fin vän och en klippa när det gäller allt som händer i studion. Han är med sitt värmländska lugn, goda hjärta och skickliga öra en stor anledning till att mina låtar bevarats på de sätt som de gjort. Så tack Tobbe, för att du från första stund tog emot mig och mina låtar så fint.

Alla låtar på albumet är inspelade och producerade tillsammans med Tobbe Carlsson på Carlsson Mastering. Det är också han som har mixat och mastrat.

2019 släppte jag mitt debutalbum Stark & Sårbar. För mig kändes det både skönt och självklart att liksom samla ihop alla mina tidigare släppta låtar och några nya spår i ett gemensamt paket. Ett paket som fått bilda en slags helhet och samlingsplats för mina första alster. Ja för mig fungerar det lite som ett avslut på ett första kapitel eller som en slags grund för allt som komma skall. Att det fick heta just Stark & Sårbar var för mig en självklarhet. För om jag ska försöka summera allt som är jag och allt som jag tror på, så är det väl precis det. Att man kan vara både stark & sårbar och skör & oslagbar, på samma gång.

Syster sommar

En böljande sång där melodin har fått leka av sig. Texten är så poetisk att jag knappt begriper den själv, men den får finnas, den får vara som den är.

Vad haru tagit?

Vad haru tagit? är en låt till alla som tvingas stå bredvid och se på, hur något vackert riskerar att gå sönder. Den kommer ur sorgen över att inte kunna hjälpa någon som bara faller och faller samtidigt som den också ska påminna om att det alltid finns en utsträckt hand och en mening.

Den himmelska friden

Det här är en liten tröstlåt som jag skrev till mig själv en gång. Kanske var det min själ som som fick tala

Till slutet av Augusti

Till slutet av augusti sätter ord på vemodet som infinner sig när sommaren går ifrån en och kärleken med den..

Ibland

Ibland är skriven av alla de känslor och tankar som brottas inom en när man vill hålla liv i något som man vet att man egentligen bara borde släppa. Den rör också vid en het spänning, som i det här fallet aldrig fick tända till.

En hinning till Anton

Att skriva En hinning till Anton blev ett sätt för mig att få säga allt det där som jag aldrig fick chansen att säga. Jag hade bara goda intentioner, det var nog det jag ville få ur mig. 


En hinning är när man skyndar sig till någon eller något utan att veta om det är värt det eller inte och man hinner fram och det visar sig att det var värt det. Ordet myntades över en skål som hanns med tack vare att jag skyndat mig och därför också hann fram till en pub i Ludvika innan den stängde.

Deala inte

En låt jag skrev till mig själv. 2016 var ett jävla prövoår alltså och jag tror jag skrev den som en slags påminnelse över hur jag behöver tänka och handla för att hålla mig stark. En påminnelselåt helt enkelt.